Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. De berg Bazardüzü, foto door Freieck. De Maagdentoren in Bakoe. Het Philharmonisch Park in Bakoe. Foto door door mr. Arifnajafov.


Voorpagina
Over het Azerbeidzjaans
Alfabet
Handige woorden en zinnen
Taalcursussen
Voorbeeldteksten
Contact
Talennet
Links

Taalcursussen

Een overzicht van taalcursussen Azeri.

Helaas is het aanbod van taalcursussen Azerbeidzjaans niet zo groot. Noch de grote cursusinstituten noch de plaatstelijke instellingen voor volwassenenonderwijs zoals de Volksuniversiteiten bieden het aan. Wie zich verder wil verdiepen in het Azerbeidzjaans is aangewezen op zelfstudieboeken of multimedia voor zelfstudie, de meesten daarvan hebben het Engels als instructietaal.

 

Talk Now AzeriTalk Now Azeri
Een cursus op cd-rom waarmee u de belangrijkste woorden en zinnen die gebruikt worden in alledaagse conversatie kunt leren. Er kan gekozen worden uit verschillende instructietalen, waaronder het Nederlands.

 

 

 

Colloquial AzeriColloquial Azerbaijani
Auteus: Kurtulus Oztopcu
Omvang: 60 pagina's
Uitgegeven in: 1994
ISBN: 0884327892

Dit bescheiden zelfstudieboek met audio is bedoeld om alledaags informeel Azerbeidzjaans te leren. Het bevat een basiswoordenschat voor reizen en het dagelijks leven. Ontwikkeld door Kurtulus Oztopcu, gasthoogleraar aan de Faculteit voor Midden-Oostenstudies aan de University of California te Berkeley. De audio is ingesproken door een moedertaalspreker. Er zijn ook referentiekaarten beschikbaar die nieuw verworven woordenschat versterken. Alleen nog tweedehands verkrijgbaar.

 

Elementary Azerbaijani
Auteus: Kurtulus Oztopcu
Omvang: 381 pagina's
Uitgegeven in: 2003
ISBN: 9759377306

Dit is de opvolger en een uitgebreidere versie van het bovenstaande boek. Elementary Azerbaijani is een cursus op beginnersniveau voor wie Azerbeidzjaans wil leren. Dit lesboek kan worden gebruikt bij klassikale lessen of als hulpmiddel bij zelfstudie. Het boek is zeer gevarieerd en richt zich o.a. op de uitspraak, grammatica, woordenschat, functionele woorden en zinnen in een culturele context, etc. Het gekozen materiaal bestaat uit veelvoorkomende woorden, uitdrukkingen en grammaticale structuren.- Grammatica wordt geleidelijk opgebouwd waarbij wordt overgegaan van eenvoudige naar meer complexe elementen. De cultuur wordt behandeld als een integraal deel van de taal en het leerproces. Het boek bevat geschreven oefeningen en audio-oefeningen na elk hoofdstuk. Het bevat tevens een Azerbeidzjaans-Engelse woordenlijst met ongeveer 2.400 woorden en een omgekeerde woordenlijst Engels-Azerbeidzjaans.
 

© Harmen Schoonekamp | Contact |

 

 
Advertenties

Met reclameopbrengsten wordt het onderhoud van de site betaald en sparen we voor nieuwe investeringen zoals geluidsbestanden.
Wilt u ook adverteren op deze site?